off-canvas goes here
Calitatea diamantelor Sevda
4C -  Caracteristicile care definesc diamanteleDouă diamante de aceeași dimensiune pot apărea la fel la prima vedere dar ele pot să difere cosiderabil în valoare.  Acest lucru se datorează unei combinații de caracteristici 4C, care sunt criteriile pentru a determina calitatea și valoarea unui diamant. 4C vine de la tăiere(cut), culoare (color),  greutatea (carat weight) și claritate (clarity). Urmatoarele informații despre 4C vă vor ajuta sa înțelegeți anumite aspecte ale prețului și clasificarea diamantului.


Tăierea


Din toți cei 4C, tăierea este cea mai importantă caracteristică, deoarece crește dramatic sau scade strălucirea diamantului. Celălalte trei caracteristici sunt dictate de natură, dar taierea este influențată în mod direct de către om. Fațeta (suprafața care reflectă lumina), tăiată în proporție corectă influențează diamantul la strălucire.


Claritatea


Claritatea unui diamant poate fi determinată prin verificarea nervilor, care, de asemenea sunt numite amprente digitale ale naturii. Aproape toate diamantele conțin urme infime de carbon necristalizat. Cele mai multe nu sunt perceptibile cu ochiul liber și necesită mărire pentru a deveni vizibile. Cantitatea de incluziuni pe diamante crește sau scade claritatea.

 


Culoare


Clienții preferă diamante de diferite culori. Prin urmare, această caracteristică este cea subiectivă. Culoarea diamantului este formată din diferite nuanțe de alb. Cele mai rare și cele mai albe sunt clasificate ca D, E, F si G. Dar majoritatea diamantelor sunt între H-L, care se definesc ca fiind de culoare albă  și/sau ușor colorate.
Culoarea gălbuie poate fi văzută cu ochiul liber pentru clasa M și restul.
Există de asemenea, pietre rare de culori excepționale – verde, roșu, albastru, roz, sau chilimbar – cunoscut sub numele de fantezii.


Greutatea în Carat


Ca toate pietrele prețioase, greutatea unui diamant este exprimată în carat. Un carat este împărțit în 100 de puncte, astfel încât un diamant de 50 de puncte este descris ca jumatate din carat, 0.50 carate. Greutatea este cel mai evident factor în determinarea valorii unui diamant, dar două diamante de greutate egală pot avea prețuri diferite, în funcție de tăiere, culoare și caracteristicile clarității.
Recomandarile noastre
Newsletter

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rugam sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Va rugam sa accesati aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Ce informatii contine contul dumneavoastra.

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.