off-canvas goes here
Dragi clienti, in perioada 26 aprilie - 1 mai nu se vor efectua livrari. Comenzile inregistrate in aceasta perioada vor fi onorate incepand cu data de 3 mai. Multumim pentru intelegere! Sevda va ureaza Paste fericit!
Dragi clienti, in perioada 26 aprilie - 1 mai nu se vor efectua livrari. Comenzile inregistrate in aceasta perioada vor fi onorate incepand cu data de 3 mai. Multumim pentru intelegere! Sevda va ureaza Paste fericit!
Aurul, valoare, eternitate și unicat
Data adaugarii: 19.06.2018
Sunt putine obiecte pe lângă care trece o femeie și nu poate rămâne indiferentă. Bijuteriile din aur și din argint sunt aceste obiecte, accesorii care, prin strălucirea lor implicită, atrag priviri și, apoi,  adorație. Vorbim despre inele, cercei, brățări, pandantive, coliere, inele de logodnă, verighete ș.a.

Trecând pe lângă ele, fie că sunt pe raftul unui magazin, fie că sunt purtate de alte femei, femeile se imaginează înfrumusețate de aceste bijuterii, le potrivesc în mintea lor deja cu ținute, cu evenimente, cu stări sufletești, se văd admirate, fiind ele însele strălucitoare. Apoi, și le doresc și le fac ale lor.

De aici, începe o frumoasă „relație”. Bijuteriile dau femeilor din frumusețea și strălucirea lor, din gingășia si eleganța lor, le transformă din femei frumoase în femei conștiente de frumusețea lor, cu atitudine, elegante sau ingenue, rafinate sau prețioase. Bijuteriile din aur au darul de a străluci, la fel și cele care le poartă. Iar, ca să rămână strălucitoare ca la început, au nevoie, la schimb, de atenție. Merită să fie îngrijite, la fel cum merită orice obiect drag.

Vrem ca bijuteriile din aur sau argint să ne ofere din frumusețea, strălucirea lor? Grija trebuie să se îndrepte spre a le menține calitățile. Este parte din relația despre care vorbeam mai sus și pe care ne-o dorim ca la început.

Argintul 925 și aurul de 14k sunt relativ simplu de întreținut. Aurul pur, de 24k, are nevoie de grijă mai mare și mai mult timp acordat menținerii strălucirii, acesta fiind prea puțin rezistent la deformare. Aurul este, oricum, cel mai maleabil și ductil dintre metale, dar, cu cât este titlul aurului mai mare, cu atât mai moale este metalul, deci mai fragil și mai sensibil la factorii distructivi.

Pentru a da înapoi bijuteriilor parte din ce ne oferă nouă ele, bijutierii de la Sevda, magazin de bijuterii și obiecte din materiale prețioase, recomandă:
  • Păstrarea bijuteriilor din aur și argint în loc sigur, ferit de razele soarelui și de umiditate, perferabil, în cutii speciale pentru bijuterii, îmbrăcate în material moale. Este important ca bijuteriile să nu rămână vreme îndelungată în baie, într-un mediu permanent umed.
  • Pulverizarea de parfum pe piele înainte de accesorizarea cu bijuterii din aur, de genul brățări și coliere.
  • Evitarea contactului bijuteriilor cu substanțe precum clorul și iodul.
Puține persoane știu că aurul are acea mare calitate, pentru care a fost și este un metal foarte prețuit, de a fi foarte rezistent la factorii de mediu. Mai ales aurul de 14k are capacitatea de a a-și menține strălucirea și tăria în contact cu factorii de mediu, precum apa, aerul sau alte substanțe corozive, care pot deteriora sau chiar distruge alte metale.

Nu înseamnă că le putem expune exagerat la acestea și să ne așteptăm să rămână în perfectă stare, ci că ne putem bucura de bijuteriile de suflet și pe care le purtăm aproape tot timpul, inele, cercei, fără să ne facem griji că se vor distruge. Pot deveni ușor mate, însă, după un timp, le putem readuce la viață strălucirea apelând la un serviciu de întreținere oferit de bijutieri.
 
Alte articole
Newsletter

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rugam sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Va rugam sa accesati aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Ce informatii contine contul dumneavoastra.

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.